Mooie plek voor eerste expositie

(Archief)

Update: bekijk hier een fimpje van de expositie: filmpje op youtube.

Anja Jonker (l) en Annemarie Verkaart zetten het schilderij 'Jakhals' van Gert Kooman als blikvanger voor de expositie buiten op de stoep van het monumentenpand aan de Meelstraat. De vrouw op het schilderij lijkt op het punt te staan haar hoed te lichten voor de bezoekers. foto Izaäk Verkeste.

ZIERIKZEE - De leerlingen van de schildercursus van Sil van Mil zijn het er roerend over eens: Dit is een heel mooie plek als je voor de eerste keer je werk wilt exposeren. "Dat is even een zoektocht geweest, maar het resultaat is er naar.
Met dank aan Zeeuwland", zegt Gert Kooman. Hij is een van de 17 leerlingen bij Van Mil die de komende week hun schilderijen exposeren in twee benedenverdiepingen van de voormalige pakhuizen in de Meelstraat in Zierikzee. Tegenwoordig bekend onder de naam 'Middelhof'. Kooman kreeg deze ruimte tijdens het speuren naar een geschikte locatie spontaan voor tijdelijk gebruik aangeboden door de woningbouwvereniging.

Van Mil leert haar cursisten de fijne kneepjes van het werken met olieverf volgens de methode van de 'Oude Meesters'. "Dat wil zeggen eerst een goede basis met licht en donker aanbrengen, waarop je vervolgens kunt glaceren, dus schilderen in dunnere, transparante lagen", legt Kooman uit.

De expositie is tot en met zondag 29 augustus geopend, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.