Expositie Annemarie Verkaart en Gert Kooman

(Archief)

Annemarie Verkaart (1953) en Gert Kooman (1949), beiden uit Zierikzee, exposeren tot eind augustus 2011 in het gemeentehuis te Piershil. Zij volgen sinds 2006 schilderles bij kunstenares Sil van Mil. Deze kunstenares geeft les volgens de methode van de oude meesters.

Het werk van Annemarie Verkaart is realistisch. Het onderwerp hangt af van haar interesse op dat moment. Zij schildert wat haar het meest boeit, vaak zijn dit dieren of bloemen.

Portret schilderen heeft zeker ook haar aandacht, vooral van kinderen. Het laatste portret dat ze maakte is op gezet in de Tempera techniek en voltooid in olieverf. Mooi is haar dochter in trouwjapon, een schilderij dat ze tevens in een andere stijl in het rood heeft geschilderd.

De stijl van Gert Kooman is realistisch. De onderwerpen van Gert zijn zeer wisselend: van landschap, mensen, een enkel portret tot stilleven. Deze variatie is vooral gekozen om de techniek van olieverf in al zijn facetten te leren.

Bij het opdoen van inspiratie in de eerste jaren had hij veel aan het werk van Jack Vettriano. Dit is terug te zien in een aantal van zijn schilderijen.

De gecombineerde expositie is te zien tot eind augustus in het gemeentehuis van Korendijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.